RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Загроза нацбезпеці: в Україні заборонили скандальний російськомовний телеканал

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заборонив українським провайдерам транслювати телеканал RTVI.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

"6 березня Національна рада своїм рішенням визнала, що зміст іноземної програми «RTVI», яка має юрисдикцію Королівства Іспанії, не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Тому її вилучено із переліку дозволених для ретрансляції програм, що не дає змоги вітчизняним провайдерам далі поширювати її в мережах України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, регулятор провів моніторинг контенту телеканалу в період з 24 лютого по 1 березня 2020 року.

"У цей час знову неодноразово було зафіксовано наявність порушення частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", відповідно до якої не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - відзначають в прес-службі.

На каналі регулярно з'являються російські артисти зі списку осіб, які загрожують національній безпеці (Володимир Меньшов, Микола Цискарідзе, Михайло Пореченков). А 1 березня в одній з телепередач "RTVi" показали карту світу, де Крим був позначений як територія Росії.

Як раніше повідомляв "Апостроф", колишнього вокаліста російської групи "Лісоповал" Сергія Купріков в аеропорту "Бориспіль" прикордонники не пропустили в Україну і заборонили йому в'їзд на територію країни строком на 3 роки.