RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Якщо не завадить СOVID-19: коли чекати нового посла США

Надзвичайний і повноважний посол України в США Володимир Єльченко розповів що в найближчі місяці в Україні може з'явитися новий посол США, але його затвердження дуже трудомісткий процес.

Про це він розповів "Апострофу".

"Я думаю, що ми трохи перебільшуємо увагу до цього питання, тому що в США існує своя процедура призначення послів. Призначення кандидатів, потім проходження через Конгрес. Але це все віхи видимі, а насправді ще є багато інших питань - підготовка майбутнього посла, вивчення мови і багато іншого. Як нам говорив Держдепартамент, кандидатура вже підібрана, і вона проходить етапи узгодження", - сказав він.

За його словами, це в будь-якому випадку може зайняти кілька місяців. Зараз американська сторона не розкриває цих деталей, щоб людину заздалегідь не піддавати репутаційному ризику.

"Коли ці процедури будуть завершені, вони оголосять, що їде посол. Це станеться в момент, коли він піде вже на слухання в Конгрес. Поки, напевно, до цього не дійшло, і я б не став драматизувати з цього приводу. Тим більше, що в Києві сьогодні є дуже досвідчена тимчасова повірена Крістіна Квін, яка прекрасно працює і ми з нею в контакті і відсутність у неї статусу посла абсолютно не заважає їй проводити офіційні зустрічі в Києві", - вважає Єльченко.

Він сказав, що затримка не пов'язана з яким-небудь конфліктом між демократами і республіканцями, принаймні йому не відомо про це.

"Мені здається, що до літа посол США в Києві буде. Якщо не завадить коронавірус", - підсумував він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленському не потрібна 15-хвилинна зустріч з Трампом і красиве фото - Володимир Єльченко.