RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Кабмін прийняв рішення щодо студентів через карантин

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що під час оголошеного в країні карантину через загрозу поширення коронавірусу неприпустимо примушувати до виселення студентів із гуртожитків.

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про примусове виселення студентів з гуртожитків на період карантину, ставлення до такої ситуації висловили в Міністерстві освіти і науки.

"Керівники установ зобов'язані на час карантину забезпечити нормальну роботу гуртожитків, інформувати студентів та персонал про заходи безпеки у зв'язку з поширенням COVID-19, а також забезпечити в гуртожитках місця для ізоляції студентів з симптомами гострих респіраторних захворювань", - заявив з цього приводу заступник міністра Єгор Стадний.

У той же час пропускний режим в гуртожитках повинен бути посилений, зокрема обмежено вхід для осіб, які в них не проживають.

"У випадку, якщо спроби виселення все ж будуть відбуватися, студенти можуть звертатися в директорат вищої освіти і освіти дорослих МОН за телефоном 044 481 32 61", - повідомляють в міністерстві.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 18 березня, близько 50 громадян заблокували рух залізничного транспорту на станції Фастів (Київська область), вимагаючи відновити рейси електропоїздів, які були скасовані через карантин.