RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Франції коронавірус збираються лікувати смертельно небезпечним препаратом: гучні деталі

Французька фармацевтична компанія готова передати уряду гідроксихлорохін, який може допомогти в лікуванні коронавірусу. Традиційно такі ліки використовують в боротьбі з малярією.

Коронавірус атакував світ з новою силою, число жертв зростає: хроніка 23 березня

Як пише західна преса, про ці ліки недавно публічно говорив президент США Дональд Трамп, який розповів про успішні дослідженнях французьких учених.

У звіті фахівців говорилося, що близько 70 відсотків пацієнтів, які отримували гідроксихлорохін і антибіотик азитроміцин, показали негативний результат на коронавірус вже через п'ять днів.

У свою чергу вчені з Китаю відзначають високу летальність у цього препарату. Під час досліджень лікування трьох людей перервали через переведення в реанімацію, а один пацієнт помер. Крім того, ще одному з них перестали давати ліки через нудоту.

Тим часом в США стверджують, що в кризових ситуаціях цю комбінацію ліків використовувати можна. Котшує п'ятиденний курс лікування всього лише 12 доларів, що також називають головною перевагою препарату.

"Ймовірно, завтра ми почнемо давати ліки пацієнтам. Ймовірно, у нас будуть результати в найближчі тижні. Як тільки ми отримаємо результати, ми зможемо зробити і доставити величезну кількість доз", - кажуть французькі фармацевти.

При цьому у Всесвітній організації охорони здоров'я відзначають високу токсичність гідроксихлорохіну, але його включили в список на детальне вивчення як засобу проти COVID-19.

Нагадаємо, що світова економіка може зазнати тяжкої шкоди від пандемії коронавірусу, яка може бути навіть більшою, ніж під час кризи 2009 року.