RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Дітей з раком відправили в "чисте поле": спливли подробиці боротьби з коронавірусом в Україні

У Дніпрі відділення онкології та онкогематології дитячої обласної лікарні переводять в інший корпус, щоб на його нинішньому місці облаштувати палати для хворих коронавірусом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала волонтер Олена Володіна.

"Тобто, те відділення, куди в січні місяці були переселені наші діти з діагнозом рак в абсолютно голі стіни - в чисте поле. Відділення, яке ми з вами всі разом спільно за рекордно короткий термін облаштували і зробили все, для того щоб дітям було комфортно лікуватися. Відділення, в яке спільно з представниками бізнесу було вкладено понад півмільйона гривень (боюся помилитися, але в сторону зменшення). Відділення, яке ми відмили, розписали і оснастили не тільки необхідним медобладнанням, але предметами побуту на потреби онкохворих дітей ... Тепер це відділення віддано під короновірус", - пише Олена Володіна.

У повідомленні йдеться про те, що переїзд відділення був проведений в терміновому порядку. Ймовірно, чиновники вважають, що воно найбільше підходить для організації палат для хворих коронавірусом.

"На тлі красивого рапорту про те, що лікарня готова прийняти хворих з короновірусом, звертаю увагу, що у відділенні є дитина з гліобластомою, якій потрібно 3 ампули препарату Авастин, вартість якого 24 000 грн за ампулу. Може цей хтось, хто може приймати такі рішення, вчинить так само і в цьому випадку? І дитина буде забезпечена препаратом за 75 000 грн? Щось мені підказує, що ні.... і проблеми індіанців, як і раніше, залишаться проблемами індіанців.... " - написала волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", українка, яка повернулася в Україну поїздом Рига-Київ 23 березня, розповіла про жахливі реалії української медицини. За словами дівчини, в країні абсолютно не готові до перевірки українців на коронавірус, а експрес-тестів, які нібито отримали регіони, просто немає.