RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

П'ять годин без їжі і води: українці розповіли, як з них "вибивали" гроші за обсервацію, відео

Українці, яких евакуювали в понеділок, 30 березня, двома рейсами з Катару, поскаржилися на високу вартість квитків і вимушену платну обсервацію.

В опублікованому в мережі відео одна з пасажирок евакуаційного рейсу називає ситуацію з поверненням додому і проходженням обсервації трешовою.

За її словами, літак розвернули в повітрі після зльоту і оголосили пасажирам про необхідність підписати документи зі згодою на примусову обсервацію. Про те, як це буде відбуватися, ніхто з пасажирів не знав. Після прибуття в аеропорт Бориспіль евакуйовані 5 годин провели без води і їжі, чекаючи на прибуття автобусів.


Як виявилося, для того, щоб перебувати 14 днів в більш-менш комфортних умовах, евакуйованим запропонували скористатися платним готелем, де двомісний номер коштує 350 євро без харчування. У безкоштовному готелі "Козацький", який був виділений для цієї мети, виявилося холодно, не у всіх номерах працює вай-фай, їжу залишають під дверима номерів.

Крім того, пасажирів обурила вартість перельоту - квиток на рейс Доха-Київ коштував 267 євро. Деякі з пасажирів пишуть, що, якщо б їх раніше поінформували про те, як все буде відбуватися, вони не користувалися б такої платною евакуацією, а залишилися б за кордоном.

Пасажири також повідомляють, що одним з пунктів, підписаного ними документа, була вимога уникати спілкування зі ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", українських громадян, які прибули з Катару, все-таки відправили на двотижневу обсервацію, від якої вони спробували відмовитися, влаштувавши бунт в аеропорту "Бориспіль".