RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Десятки українців застрягли на лайнері, охопленому коронавірусом: відео з борта корабля

Не менш як 80 українців опинилися замкнені на лайнері El Venizelos, де, за попередніми даними, було виявлено випадки коронавірусу Covid-19.

Коронавірусом заражено понад 900 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Відео, зняте одним з моряків, було опубліковано на Youtube-каналі "Вести. Люди".

Одесит Влад Федоров, розповідає, що у 30-40 осіб на кораблі - температура, двоє - госпіталізовано. Ті, хто залишилися на кораблі, за його словами, лікування не отримують і ліків у них немає.

"Лікар каже, що ми всі хворіємо на коронавірус - не заперечую той факт, що хвороба є на судні. Але при цьому вона не знає, що з нами робити і хто нас буде лікувати", - говорить Федоров.

На опублікованому відео можна побачити, як з борта корабля люди в костюмах захисту вивантажують на човен носилки з одним із захворілих.

Лайнер El Venizelos знаходиться в порту Пірей в Греції з 21 березня, куди він прибув після поїздки між портами Іспанії і Туреччини. Всього на судні знаходиться 383 осіб, в тому числі 34 членів екіпажу і 349 пасажирів з різних країн світу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", станом на четвер, 2 квітня, в Україні зафіксовано 820 випадків зараження коронавірусом COVID-19, найбільш критичною є ситуація в Київській та Чернівецькій області - 224 і 143 випадків відповідно.