RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Посилення карантину в Україні: кого треба боятися порушникам, крім поліції

Складати адміністративні матеріали за порушення правил карантину в Україні можуть уповноважені на це особи органів охорони здоров'я, санітарно-епідеміологічних станцій, виконкомів рад усіх рівнів.

Коронавірус вбив майже 60 тисяч осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє УНН з посиланням на слова голови Національної поліції України Ігоря Клименка.

Відзначається, що на засіданні з міністром внутрішніх справ України Антоном Геращенком обговорювалися основні положення постанови Кабінету Міністрів України щодо посилення карантинних заходів.

"При цьому встановлено перелік осіб, які потребують самоізоляції. Це - особи, які мали контакт з хворим COVID-19, хворі особи або з підозрою на інфікування, які не потребують госпіталізації, люди, які досягли 60-річного віку. Самоізольованим особам (крім хворих коронавірусом) при відсутності опікуна дозволяється відвідування найближчих місць торгівлі і вигул домашніх тварин. Варто відзначити, що термін самоізоляції визначає лікар, а контроль за виконанням умов самоізоляції забезпечують працівники Національної поліції, військовослужбовці Нацгвардії і представники інших уповноважених органів", - заявив Клименко.

За його словами, Нацполіція буде здійснювати супровід транспортних засобів під час транспортування організованих груп людей в обсервацію. У разі призначення відповідного зобов'язання до мобільного додатку Єдиного державного веб-порталу електронних послуг вносяться дані про особу, місце її самоізоляції і контакти.

"На будь-які порушення законодавства ми будемо реагувати в межах компетенції. Я наголошую на необхідності повного контролю за дотриманням вимог цієї постанови. Це дуже важливе питання! Якщо роз'яснювальна робота, яку ми протягом тривалого часу проводимо, не приносить результатів, складайте на правопорушників адмінматеріали і направляйте в суд", - зазначив глава Нацполіціі.

При цьому Клименко підкреслив, що складати адміністративні матеріали за порушення правил карантину можуть не тільки поліцейські.

На тлі посилення карантинних заходів, поліцейські разом з військовослужбовцями Нацгвардії відпрацьовуватимуть паркові та рекреаційні зони.

"Крім того, разом з місцевою владою забезпечуватимуть контроль за дотриманням вимог, прописаних в постанові головного державного санітарного лікаря, в разі прийняття органами місцевого самоврядування рішення про відновлення роботи ринків", - додається в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", з понеділка, 6 квітня, в Україні почнуть діяти посилені карантинні заходи.