RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зруйнували і кинули напризволяще: в мережі показали яскравий приклад "русского мира" на Донбасі

Бойовики "ДНР" при захопленні Дебальцевого, за п'ять років так і не змогли відремонтувати пошкоджені будинки.

Про це повідомляє блогер Денис Казанський.

У 2019 році з'ясувалося, що виділені на ремонт розбитих будинків гроші і матеріали розікрали. А в цьому році ремонтні роботи і зовсім зупинені - грошей більше немає.

Тепер багатоквартирні будинки стоять покинутими. А так звані місцеві "влади" прямо заявляють, що "не будуть ні на кого сподіватися" і стануть відновлювати їх своїми силами.

"Стоп, зачекайте, які "відновлювати власними силами"? А як же допомога "великої братньої Росії"? Я ж добре пам'ятаю, як із 2014 року росіяни постійно заявляли, що вони не кинуть Донбас у біді, що вони допомагатимуть своїм російськомовним співвітчизникам, рятуватимуть російськомовне населення, відроджуватимуть і відновлюватимуть Донбас", – сказав Казанський, що на доказ показав публікацію російських ЗМІ від 18 лютого 2015 року (у день захоплення міста), в якій голова Держдуми РФ Сергій Наришкін обіцяв допомагати і відновлювати Донбас.

У підсумку, через же 5 років виявляється, що жителям Донбасу потрібно розраховувати тільки на свої сили.

"Ось у цьому вся суть "русского міра" – зруйнувати, розвалити і кинути напризволяще. Скрізь, куди б не прийшли "російські визволителі", чи то Молдова, Грузія чи Україна. Причому в ході захоплення були витрачені колосальні ресурси, було безліч загиблих з обох боків і серед мирних жителів. І заради чого? Заради того, щоб зруйнувати і кинути", – підсумував Казанський.

Детальніше про опір ЗСУ під Дебальцевим, яке змусило росіян підключити регулярну армію, читайте в матеріалі "Апострофа": Дебальцевська "кишеня" закривається: як українські танкісти зустрілися з бурятськими "трактористами".