RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Помер дорогою до лікарні: нові деталі про українця з коронавірусом, якого "лікували" чаєм

В Івано-Франківській області від ускладнень коронавірусної інфекції помер чоловік, спливли скандальні деталі про його останні дні.

Коронавірусом заражено понад 1,3 млн осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Факти".

Зять покійного Дмитро Соболь розповів, що медики не поставилися серйозно до стану його тестя, навіть дізнавшись, що він контактував з людьми, які щойно повернулися з Італії. Лікар порадила пити гарячий чай. Сім'я чоловіка звернулася в службу "швидкої допомоги", однак і там їм в госпіталізації відмовили, направивши їх назад до сімейного лікаря.

"Ми зверталися на всілякі гарячі лінії: Національної служби здоров'я, МОЗ, на гарячу лінію COVID-19 в Івано-Франківській області ... Але ніде не могли нічого порадити. Всі відповідали: "Телефонуйте сімейного до лікаря. У нас тільки така інструкція", - розповів чоловік.

Після цього його батькам вдалося домовиться, щоб їх все ж прийняли в лікарні в Коломиї.

"Лікар їх послухала. Сказала, що у мами сильні хрипи, а тато здоровий. Ні рентгена, ні аналізів, ні тим більше тестів на коронавірус ніхто не робив. Мамі прописали антибіотики, і батьків відправили додому", - додав Дмитро Соболь.

Жінку все-ж госпіталізували, однак тест на коронавірус їй зробили тільки на четвертий день. Весь цей час її стан погіршувався, їй кололи антибіотики. Рентген показав пневмонію. У ці дні медперсонал приходив до неї тільки в захисних костюмах. Потім їй зробили експрес-тест на коронавірус, який показав негативний результат.

"Після результатів експрес-тесту лікарі приходили до мами вже без захисних костюмів. Маму перевели з одиночної в звичайну палату, де були інші пацієнти. Але ж мама могла їх заразити ... Але про це в лікарні, очевидно, ніхто вже не думав. Більш того, лікар мами навіть говорив нам, що, напевно, вона "симулює, бо їй не вистачає уваги", - каже чоловік.

Батько його дружини якийсь час відчував себе відносно нормально, потім у нього почала підвищуватися температура. Дізнавшись, що у сусідів, які повернулися з Італії та з якими він контактував діагностований коронавірус, він подзвонив сімейному лікарю. Вона призначила лікування, але краще пацієнтові не ставало.

"А 27 березня - різке погіршення. Батько навіть не встиг нам зателефонувати. Ми про це дізналися після дзвінка з приводу дезінфекції будинку батьків. Виявилося, батька відвезли в лікарню в Коломиї, а звідти вирішили везти в Івано-Франківськ. Папі було дуже важко говорити. Він почав задихатися. Лікарі з Коломиї підтвердили, що його стан важкий. А через годину ми дізналися, що він помер в дорозі", - розповів зять покійного.

Коли чоловік помер, лікарі його дружини стали знову приходити до неї в захисних костюмах і зробили їй ПЛР-тест на коронавірус, який показав позитивний результат. На даний момент жінка продовжує проходити лікування, її стан потроху поліпшується. У лікарню потрапив також брат Дмитра Соболя, його дружина і діти.

"У селі підняли тривогу тільки після смерті тата. До цього госпіталізація цілої родини, у якій підтвердився коронавірус, чомусь нікого особливо не схвилювала. Ні місцеву владу, ні навіть татового сімейного лікаря", - додав він.

За словами Дмитра Соболя, сімейний лікар розповіла йому, що у неї навіть немає захисного костюма, тому вона боїться оглядати хворих, які можуть бути заражені коронавірусом.

Як повідомляв "Апостроф", у директора продуктового ринку в Запоріжжі виявили коронавірус.