RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

30 травня

Всі новини

Страждання повинні припинитися: Папа Римський згадав про Україну в посланні на Великдень, відео

Папа Франциск в своєму традиційному великодньому посланні до "Міста і миру" згадав Україну. Він побажав, щоб страждання населення Донбасу припинилися якомога швидше.

"Бажаю припинення страждань населення східних регіонів України... Зараз не час продовжувати виробляти і продавати зброю, витрачаючи на це величезні капітали, замість того, щоб лікувати і рятувати людей", - сказав Франциск.

Також він згадав коронавірус і кризу, яку через нього переживає людство. За його словами, дана ситуація не повинна спонукати забути багато інших людських страждань. Зокрема, він згадав гуманітарні кризи в Африці, Азії, а також проблему біженців і мігрантів.

"Байдужість, егоїзм, поділ та забуття - це не ті слова, які ми хочемо чути в цей час. У всі часи ми намагаємося подолати їх. Вони мають місце тоді, коли у нас перемагає страх і смерть, коли ми не дозволяємо перемогти Господу Ісусу в нашому серці і в нашому житті. Той, хто вже переміг смерть, відкриваючи нам дорогу вічного спасіння, нехай усуне темряву, яка повисла над нашим убогим людством і введе нас в свій славний день, в якому ніколи не буде заходити сонце", - зазначив Франциск.

Раніше Франциск заявив, що спалах COVID-19 стався через безвідповідальне ставлення людей до природи, зокрема до змін клімату.