RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Кримські ігри Кремля: як Путін нав'язує Заходу радянський сценарій

Росія прагне нав'язати Заходу варіант "мирного співіснування" з фактом анексії Криму, на зразок того, як в минулому Вашингтон десятиліттями не визнавав Латвію, Естонію і Литву радянськими республіками, але це не заважало США і СРСР торгувати і домовлятися з політичних питань.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Кремль прагне того, щоб не дивлячись на те, що Вашингтон і Брюссель не визнають російську юрисдикцію над Кримом, при цьому зберігали б відносини з Москвою в колишньому режимі. Однак досягти цієї мети у РФ не виходить.

"Проти версії про те, що росіяни добилися мовчазної згоди США і ЄС говорить той факт, що західний істеблішмент (перш за все, США) продовжує систематично відважувати Росії "потиличники" за анексію Криму і війну на Донбасі", - йдеться в матеріалі.

Також показовим є те, що кожного разу, коли те чи інше західне видання публікує карту з "російським" Кримом, відбувається моментальна реакція з подальшим виправленням. Тобто Кремлю не дозволяють "оприбуткувати" півострів явочним порядком, змусивши цивілізоване суспільство мовчки змиритися з окупацією української території.

"Ніхто в Кремлі, наскільки мені відомо зі спілкування з російським експертами, не розраховує, що Захід визнає анексію Криму і скаже, що в 2014 році все було "правильно". Ні, ніхто на Заході не визнає і не збирається визнавати підсумки нелегального "референдуму". Стратегія Кремля полягає в тому, щоб застосувати до Криму "прибалтійський сценарій", коли Вашингтон десятиліттями не визнавав Латвію, Естонію і Литву радянськими республіками, але це не заважало США і СРСР торгувати і домовлятися з політичних питань", - говорить Володимир Фесенко.

У той же час, на користь версії про те, що Москва близька до того, щоб нав'язати Заходу "балтійську політику" по Криму кажуть дії і заяви керівництва Німеччини та Франції. Саме Париж і Берлін були ініціаторами зняття з Росії санкцій в ПАРЄ без виконання попередніх умов по Криму. Варто нагадати, що обмеження проти російської делегації спочатку ввели через окупацію півострова.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Путін використовує коронавірус для небезпечної гри проти України.