RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Не чекали допомоги зверху: вражаюча історія розквіту "покинутого" села в Україні, фото

Жителі невеликого села Морочне в Рівненській області організувалися, щоб облагородити місцевий ставок і запустити в нього рибу.

Як повідомляє "Апостроф", про це "Радіо Трек" розповів священик Павло Дубінець.

За даними журналістів, береги ставка тут заросли ще з 80-х років, тут з'явилося безліч очеретів і купи сміття. Це все набридло місцевим жителям і буквально за одну весну вони привели водойму в належний вигляд.

Як кажуть місцеві жителі, керівництво села не виділяло на очистку ніяких коштів. Після цього вони почали збір коштів між собою, щоб запустити в ставок рибу.

Також жителі змогли домовитися з аграрною компанією, екскаватори якої працюють на полях в селі. Вони надали техніку для очищення ставка.

Будматеріали жителі села знайшли на залишках старої колгоспної ферми. Звідти вивезли 11 тракторних причепів і вимостили шлях. Пізніше люди закупили шлак і вирівняли дорогу за допомогою бульдозера. Також з часом тут створили пляж.

Всього було закуплено 200 кілограмів мальків.

Відзначається, що всі люди працювали на волонтерських засадах, так як робили це для себе.

Нагадаємо, що найглибше озеро України і найбільше в країні за площею серед озер карстового походження - Світязь (Волинська область) - швидко пересихає.