RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Затримали невинного: скандальні подробиці справи про смертельну пожежу в коледжі Одеси

В рамках справи про пожежу Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, під час якої загинули люди, було взято під варту колишнього співробітника навчального закладу, відомого поета Андрія Хаєцького, який звільнився майже за місяць до цієї трагедії.

Як повідомило місцеве видання "Думская", затриманому інкримінують порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей і нанесення шкоди майну в особливо великому розмірі (ч. 2 ст. 270 КК України).

Ще 15 травня йому було пред'явлено підозру, а вже через тиждень, 22 травня, Київський районний суд Одеси суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості виходу на свободу під грошову заставу.

Як відомо, Хаєцький деякий час обіймав посаду заступника директора Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу по адміністративно-господарській роботі. Однак незадовго до пожежі він звільнився з навчального закладу за станом здоров'я, оскільки йому провели складну операцію на серці. Крім того, за службовими обов'язками Хаєцький не був відповідальним за пожежну безпеку.

Його близькі вважають, що Хаєцького намагаються зробити "стрілочником", його відправку в СІЗО називають елементом тиску з метою змусити підозрюваного підписати угоду зі слідством.

На підтримку Хаєцького висловилися багато відомих громадських діячів. Зокрема відомий український психолог, поет і перекладач Борис Херсонський висловив свою стурбованість з цього приводу.

"Звинувачення в причетності до пожежі в коледжі на Пушкінській не просто абсурдно, воно демонстративно абсурдно. Тут не в тому справа, що Хаєцького нікому захистити. Справа в тому, що навпаки - є кому захистити молодого поета, який недавно переніс важку операцію на серці. Демонстративна несправедливість (ви нічого з нами не зробите!) вже викликала хвилю протестів. Чи не цього хочуть корупціонери? Чи не захотіли вони масових заворушень, які можна придушити і довести патріотичним силам, що їх часи минули назавжди? ", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Апеляційна інстанція буде розглядати скаргу на обрану Київським райсудом запобіжний захід 28 травня.

Як раніше повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України загиблим в пожежі в коледжі Одеси вчительці Ганні Бортюк і рятівнику Сергію Шатохіну