RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Суїцид від відчаю: в Росії сім'ї відмовляються від літніх людей, що вилікувалися від коронавірусу

В Росії родичі, боячись заразитися коронавірусом, відмовляються забирати пацієнтів, які вже одужали, додому.

Про це повідомляє видання The Insader.

За словами лікарів, родичі часто просять їх потримати пацієнтів, які одужали, в лікарні довше або відправити в спеціальний обсерватор. Але таких місць немає, а люди, яких залишили, здійснюють самогубство в палаті. Подібних випадків було вже три, тому що пацієнти не можуть впорається зі своїм станом після зради рідними. Найчастіше "непотрібними" виявляються люди похилого віку.

Однією з таких пацієнток стала 72-річна жінка. Родичі відмовилися забрати її додому. Після цього, в день виписки, її знайшли повішеною в туалеті палати.

Інший випадок стався з 70-річним пацієнтом. Він вистрибнув з вікна лікарні. До цього чоловік розповідав сусідові по палаті, що у нього велика родина, але він "виявився нікому не потрібним".

Також напередодні вчинив самогубство інший 70-річний пацієнт, який вже поборов COVID-19. Він повісився у ванній, після того, як родичі не хотіли бачити чоловіка вдома.

Як повідомляв "Апостроф", 13 травня Росія стала другою країною в світі за кількістю заражених смертельним коронавірусом. Попереду РФ в даному рейтингу тільки США.