RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Підозра командира українського корабля в роботі на ФСБ: стали відомі прізвище і несподівані деталі

Військова контррозвідка СБУ запобігла витоку секретної інформації до російських спецслужб, викривши командира українського бойового корабля при спробі передати оборонні відомості спецслужбам РФ.

За інформацією видання "Думська", офіцер, про якого йдеться - капітан другого рангу Анатолій Люлько.

Співробітникам СБУ стало відомо, що командир корабля Військово-морських сил України, капітан 2 рангу без дозволу командування виїхав до окупованого Криму, де "розпочав співпрацю зі спецслужбами РФ і отримав російське громадянство". Після цього офіцер повернувся в Одесу, де стоїть його корабель, і почав таємно збирати інформацію з обмеженим доступом для передачі росіянам.

"Отримані відомості фігурант планував передати іноземним кураторам після виїзду на постійне місце проживання на півострів. Для цього найближчим часом він збирався звільнитися зі Збройних сил України" , - наголошується в повідомленні контррозвідки.

За даними видання, офіцер, про якого йдеться - командир аварійно-рятувального судна ВМСУ "Олександр Охрименко" капітан другого рангу Анатолій Люлько, який раніше командував малим розвідувальним кораблем "Переяслав". Про підозру йому не повідомляли, оскільки доказів зв'язків з російськими спецслужбами у СБУ немає. Втім, паспорт громадянина РФ кап-2, дійсно, оформив.

Нагадаємо, на Донбасі співробітники Служби безпеки України, які залучені до операції Об’єднаних сил, попередили замовне вбивство приватного підприємця та затримали організатора злочину. Вбивство бізнесмена і його сім'ї зловмисник оцінив у 140 тисяч доларів.