RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: щодо лікарів Мангера несподівано почали розслідування

Лікарям Херсонського обласного кардіодиспансеру загрожує кримінальна відповідальність - вони видавали фейкові довідки підозрюваному у вбивстві громадської активістки Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру.

Про це повідомляють у групі "Хто вбив Катю Гандзюк".

Правоохоронці відкрили провадження щодо медиків, їм загрожує відповідальність за двома статтями кримінального кодексу:

  • №343 ч.2 - Вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити запобіганню злочину чи затриманню особи, яка його вчинила;
  • №366, ч.1 - Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів.

"Головлікар кардіодиспансеру Мазуряк не вперше переховує Мангера від суду. Раніше він прихистив Мангера під час іншого судового розгляду. Але цього разу Мазуряку хоча б не вдалось випросити для себе таким чином премій, почесних звань, медалей чи хоча б грамоту. А ще сумніше - що Мазуряк підставив свій колектив. І їм тепер разом з ним за це відповідати. Ціна такої "послуги" замовнику Катерини Гандзюк - втрата лікарями посади, високі штрафи або й позбавлення волі. Мангер вже в СІЗО, і за ним можуть поїхати тепер і ті, хто його покривав. І сподіватись на те, що хтось "відмаже" тепер не варто", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", адвокат Мангера заявив, що чиновник скаржиться на проблеми з серцем.