RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

The British International School in Ukraine виявилася мильною бульбашкою - ЗМІ

Елітна приватна школа British School є "британською міжнародною" тільки на папері, а рівень надаваних в ній знань набагато нижче державних шкіл.

За повідомленням ресурсу Bigmir.net засновниками юридичних осіб, які керують кампусами British School, а саме ТОВ "Британська міжнародна школа - Київ" і ТОВ "Британська міжнародна школа - Дніпро" є Ольга Заставна і, зареєстрована у Великій Британії компанія Advanced British Education Limited (ABEL), передає "Голос".

Згідно з британськими реєстрами, уповноваженими особами ABEL є Антон Заставний (громадянин України і син Ольги Заставній) і Гетін Джонс, який, згідно його профілю в Linkedin, займається бухгалтерією і підбором персоналу. Останній примітний не тільки тим, що є єдиним британцем в компанії і якого, як вважають журналісти, найняли виключно для реєстрації компанії у Великобританії, але і чотирирічним досвідом роботи в Москві у 2009-2013 роках.

Іншою ознакою "освітнього професіоналізму" ABEL і British School, є те, що єдиною співробітницею компанії (крім Заставного і Джонса) є Ольга Ломоновська – "професійна модель, яка не має відношення до освіти".

Як говориться в матеріалі, присутність компаній з іноземною реєстрацією серед засновників українських компаній стало звичайною справою, адже зазвичай під європейськими вивісками ховається вітчизняний стиль ведення бізнесу.

У ТОВ "Британська міжнародна школа - Київ", крім Заставного і ABEL, співзасновником є ще одна британська компанія - Fazio Limited, єдиним учасником якої є Антон Заставний - син власниці багатомільйонного особняка в центрі Києва Ольги Заставної.

"Таким чином, можна офіційно заявити: British School - українська приватна школа, засновниками якої є українці. А вся "британськість" закладу полягає в тому, що бухгалтером одного з його засновників є громадянин Сполученого Королівства", - пише видання.

Також, в статті наведені відгуки батьків, чиї діти вчаться в цій школі, виходячи з яких викладацький склад British School не має високої педагогічної кваліфікації. Показовим є приклад однієї сім'ї, яка, розчарувавшись в British School і переконавшись, що обіцяної освіти за британськими стандартами дитина не отримає, вирішила перевести його в державну школу - "Коли переводила сина з Британської в звичайну, довелося з багатьох предметів наймати репетиторів, а там був відмінником".