RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Журналісти розсекретили розвідників Путіна, причетних до атак на Україну: фото і прізвища

У ЗМІ назвали імена хакерів Головного розвідувального управління РФ, проти яких американське Міністерство юстиції висунуло звинувачення, їх також пов'язують з атаками на Україну, Південну Корею, Грузію, Великобританію і США.

Про це повідомляє The Insider.

Мова про Юрія Андрієнко, Сергія Детістова, Павла Фролова, Анатолія Ковальова, Артема Очиченко і Петра Пліскіна.

"Як мінімум троє з них - Ковальов, Пліскін, Фролов - дійсно служать в цій військовій частині. Їх автомобілі зареєстровані за адресою даної частини: вулиця Свободи 21. Причому Пліскін і Фролов - також регулярно паркують свої машини неподалік від вулиці Свободи. У Андрієнко автомобіль зареєстрований за адресою Хорошевське шосе 76б (штаб-квартира ГРУ)", - пише видання.

Ковальов брав участь в атаці на Олімпійські ігри в Південній Кореї; на британську лабораторію Портон-Даун, яка розслідувала отруєння Сергія і Юлії Скрипаль, на державні структури Грузії.

Пліскін - один з творців самого руйнівного в історії вірусу NotPetya, а також вірусу Olympic Destroyer, який він створив разом з Андрієнко для зриву Олімпійських ігор.

Решта обвинувачених також брали активну участь в розробці вірусу NotPetya.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі висміяли інцидент з російськими шпигунами в Швейцарії, один з яких представився сантехніком.