RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Вчені назвали простий спосіб знизити ризик ранньої смерті

Вчені з Інституту серця, судин і грудної клітини клініки Клівленда (штат Огайо) провели дослідження, яке показало, що вживання в їжу великої кількості гострих спецій знижує ризик передчасної смерті на 25 відсотків.

Про це повідомляє видання Мirror, посилаючись результати дослідження, оприлюднені на віртуальній зустрічі Американської кардіологічної асоціації.

Під час цієї наукової роботи було вивчено записи про здоров'я і харчування більш ніж 570 тисяч людей у всьому світі.

За словами доктора Бо Сюй, кардіолога з Інституту серця, судин і грудної клітини клініки Клівленда, у людей, які постійно вживають в їжу спеції, ймовірність померти від серцево-судинних захворювань (ССЗ) або раку відповідно на 26 і 23 відсотки нижче, ніж у інших людей.

Для профілактики серцево-судинних захворювань корисні свіжий і сушений перець чилі, чорний перець і лимонний сік. У той же час вчені радять утриматися від готових соусів чилі, а також сумішей спецій, оскільки вони часто містять велику кількість солі.

"Використовуйте інформацію про харчування на упаковці, щоб знайти варіанти з низьким вмістом солі, оскільки занадто багато солі пов'язано з високим кров'яним тиском, який є фактором ризику серцевих і серцево-судинних захворювань", - уточнюють автори дослідження.

Керівник відділу харчування British Heart Foundation Вікторія Тейлор привітала висновки команди вчених з Огайо, зауваживши, що під час карантину люди мають більше часу, щоб готувати і урізноманітнювати свій раціон не тільки смачною, але й корисною їжею.

"Багато хто з нас зараз готує більше, ніж зазвичай, і експерименти з травами і спеціями можуть бути чудовим способом оживити домашні страви та урізноманітнити їх корисними і поживними речовинами", - зауважила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в США провели дослідження масок з вбудованими клапанами і визначили, що вони не приносять користі для зупинки поширення коронавірусної інфекції.