RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Іспанії затримано українців, які торгували танками: відео

Поліція Іспанії провела масштабну спецоперацію, під час якої було затримано 7 осіб, серед яких громадяни України. Їх звинувачують в незаконних поставках сторонам конфліктів на Близькому Сході і в Північній Африці озброєння, зокрема танків і відмиванні грошей, які вони переводили на рахунки в Швейцарії і Великобританії.

Про це повідомили в прес-службі Європолу в суботу, 14 листопада.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання підозрюваних в провінціях Аліканте, Валенсія і Барселона. Вилучено майно загальною вартістю близько 10 млн євро, заморожено більше 50 фінансових активів.

"Злочинна мережа, в складі якої латвійці, іспанці та українці, незаконно перевозила російську зброю і вибухові речовини на комерційних судах з України в зони конфліктів в Північній Африці і на Близькому Сході, в відношенні яких поширювалося міжнародне ембарго. Незаконні поставки були приховані на вантажному судні , що перевозив озброєння із законних джерел", - йдеться в повідомленні Європолу.

У поліції зазначили, що злочинна група мала добре організовану схему відмивання грошей, яка дозволяла їм інвестувати свої злочинні доходи в легальний бізнес.

"Активи переводили на банківські рахунки в європейських країнах, переважно в Швейцарії і Великій Британії. Звідти злочинці переводили гроші в Іспанію і використовували їх під прикриттям законної комерційної діяльності", - відзначили в Європолі.


Поліцейські розслідували діяльність цього кримінального угрупування з 2018 року. Затриманим інкримінують також втечу капітана одного зі своїх суден з в'язниці в Греції.

У повідомленні сказано, що затримати злочинців вдалося завдяки розколу серед їх ватажків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Морський торговельний порт "Южний" в місті Одесі прибув вантаж, де в контейнері з фруктами було сховано понад 50 кг кокаїну, вартість якого на чорному ринку перевищує 10 мільйонів доларів США.