RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Новий рік без похмілля: кращі способи не зіпсувати свято

Новорічна ніч все ближче і більшість українців традиційно відзначатимуть настання Нового року з алкоголем. Щоб наслідки випитого не обернулися жорстоким похміллям на наступний день, варто дотримуватися деяких правил.

"Апостроф" розповідає про чотири секрети, які допоможуть уникнути поганого самопочуття після новорічної ночі.

Не пити на порожній шлунок

Щоб алкоголь не так швидко всмоктується, потрібно уникати пити його натще. Медики радять обов'язково починати вечір з легкої закуски і тільки потім переходити до спиртного. Протягом застілля також не варто нехтувати закусками. Разом з тим, краще відмовитися від важких страв.

Побільше води

Суворого похмілля і нездужання від зневоднення від алкоголю допоможе уникнути звичайна вода. Між чарками і тостами варто випивати по склянці води. Це позитивно позначиться як на голові так і на шлунку під час гулянки.

Поступове збільшення дози

Багато міцного алкоголю з незвички неминуче призведе до плачевних наслідків. Тому, якщо ви плануєте в новорічну ніч багато пити, "звикання" до великих доз алкоголю потрібно починати заздалегідь - за кілька тижнів. Якщо ж ви не практикували подібне "тренування", обмежтеся звичної дозою спиртного.

Лід в бокалі

Вибираючи напої з льодом, ви не тільки скорочуєте кількість випитого алкоголю, але і уповільнює п'янкий ефект спирту на свій організм. Крім того, лід в бокалі виглядає дуже естетично.

Раніше "Апостроф" розповідав, як правильно загадати бажання в новорічну ніч і чи збудеться те, що ви загадаєте.