RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Як правильно похмелитися після новорічної ночі: поради дієтолога

Відшуміла новорічна ніч, коли українці проводжали в історію 2020 рік, і настав перший ранок 2021 року, який деякі зустріли у стані похмілля. Як відновити організм після новорічного застілля, пояснив кандидат медичних наук, лікар-дієтолог, доцент медичного факультету СПбГУ Андрій Бобровський.

Про це він розповів радіо Sputnik.

Медик закликав для зняття похмільного синдрому використовувати звичайну воду.

"Скільки б дієтологи не міркували, найкраще відновлює самопочуття і дає користь чиста вода. Добре допомагають свіжовичавлені соки, але, звичайно, з усіма обмеженнями та протипоказаннями, пов'язаними з шлунково-кишковим трактом. Далі - мінеральна вода: вживайте столову або лікувально-столову, не надто насичену мікроелементами", - розповів медик.

За словами фахівця, вода повинна бути негазованою або слабогазованою, щоб гази не подразнювали стінки шлунку і кишківника.

"Якщо такої немає, то потрібно відкрити кришку мінералки і дати постояти 20-30 хвилин, щоб зайві гази вийшли. Щоб підбадьоритися, можна випити каву або чай в помірних кількостях", - розповів лікар.

При цьому з похмілля Бобровський не радить пити розсіл і тонізуючі напої навіть з рослинним складом. Також він рекомендує утриматися навіть від невеликої кількості спиртного, оскільки це погано позначається на швидкості відновлення і самопочутті.

Також "Апостроф" зібрав перевірені способи і рецепти, які допоможуть швидко позбутися похмілля і відновити баланс в організмі.