RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Суд у Харкові над орендарем пансіонату, де загинули 15 людей: онлайн трансляція

Суд обирає запобіжний захід підозрюваним у причетності до пожежі в будинку для літніх людей, в результаті якої загинули 15 осіб.

Онлайн-трансляцію із залу суду веде Суспільне Харків.

За інформацією журналістів, першим запобіжний захід обиратимуть орендарю будинку для літніх людей - 45-річному приватному підприємцю В'ячеславу Кравченко.

Прокуратура наполягає на утриманні під вартою. Як стверджує сторона обвинувачення, підозрюваний нібито може знищувати офіційні документи, впливати на свідків або іншим чином направляти слідство неправильним шляхом.

Адвокати В'ячеслава Кравченка спростовують слова прокурорів і розповідають, що підозрюваний приїхав відразу в пансіонат, як тільки дізнався про пожежу, і почав рятувати людей з вогню. Сторона захисту не протестуватиме, якщо підприємця відправлять під цілодобовий домашній арешт.

Суддя пішла в нарадчу, після чого буде обрано запобіжний захід підозрюваному.

Новина доповнюється ...

Раніше ми розповідали про страшну пожежу, яка сталася в харківському будинку для літніх людей 21 січня. Трагедія сталася в двоповерховому житловому будинку по вулиці Нижня Гієвська (Холодна гора), переобладнаному під будинок престарілих, займання сталося на другому поверсі.

В результаті пожежі загинули 15 осіб, п'ятеро отримали опіки. Президент Зеленський доручив створити Держкомісію для з'ясування всіх обставин трагедії.

Пізніше глава держави підписав указ про оголошення в Україні 23 січня днем жалоби.