RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Тушкована качка з Помпей: вчені опублікували давньоримський рецепт

Археолог з США Фаррел Монако розкрила деталі дослідження залишків їжі, які знайшли в зруйнованому вулканом давньоримському місті.

Про це пише видання Вокруг света.

Вивчивши фрески і залишки їжі, археолог і фуд-блогер склала меню деяких страв, які в ті часи користувалися популярністю.

Один із стародавніх рецептів - тушкована качка. Для приготування знадобляться дві качині грудки, пучок кропу, сіль, дві столові ложки оливкової олії, дві ложки соусу Read Boat (рибний), пучок орегано і пучок коріандру.

Як розповідає фахівець Фаррел Монако, качку потрібно гасити в каструлі протягом 45 хвилин на середньому вогні, додаючи в бульйон кілька равликів і свинячих кісток. Одночасно на сковороді потрібно змішати соус з орегано, маслом і коріандром. Після того, як качку дістали з каструлі, її слід обсмажити на сковороді разом з соусом і спеціями.

Як тільки м'ясо стане рум'яним, то його слід дістати з сковороди. У мисці далі змішати виноградну патоку з червоним винним оцтом, медом, зеленню кульбаби або цукром, меленим чорним перцем, коріандром і асафетідой і все це збити. Викладаємо все на сковороду, розігріваємо качиний жир або сало, борошно і робимо заправку (одну ложку потім викладаємо на велике блюдо).

Подача страви: м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо поверх соусу. Готову страву Фаррел Монако рекомендує полити бульйоном і прикрасити її орегано.

Раніше ми розповідали, що археологи відтворили покриття підлоги стародавнього храму в Єрусалимі.