RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Щоб ви здохли бандерлоги": у Харкові проректор вузу заступився за "маршала Перемоги"

Проректор Харківського університету харчування та торгівлі вляпався у скандал, коментуючи можливе перейменування 127 школи імені Георгія Жукова.

Скандал розгорівся у коментарях під публікацією у спільноті "Харків за краще життя".

Зокрема, активісти громадської організації "Світанок" нагадали, що в рамках декомунізації влада Харкова має перейменувати школу №127, яку назвали на честь маршала СРСР Георгія Жукова.

Організація неодноразово зверталася до Харківської міської ради та Українського інституту національної пам'яті, але це не дало жодного результату.

"Тому ми сьогодні звернулися до Міністерства Юстиції України з проханням провести правову експертизу щодо невідповідності найменування та/або символіки юридичної особи Харківська Загальноосвітня школа І-ІІІ СТУПЕНІВ №127 імені Г.К. Жукова Харківської міської ради Харківської області" (КОД ЄДРПОУ 21234699) вимогам Закону України...", - зазначили активісти.

Після того, як буде проведена комісія, у десятиденний термін має бути видано наказ про невідповідність законодавству назви юрособи, після чого Міністерство юстиції звернеться до суду з приводу анулювання реєстрації юрособи і школі доведеться прибрати ім'я маршала Жукова зі своєї назви.

Скандал розгорівся, коли у коментарях "відзначився" проректор Харківського університету харчування та торгівлі Віталій Бахтояров, який виступив проти перейменування місцевої школи.

"Щоб ви здохли бандерлоги довбані. Маршала Перемоги гноблять, сволота. Самі чого досягли? Чим ви займаєтеся в житті?", - написав він у коментарях.

проректор Харківського ВНЗФото: Facebook

Читайте також матеріал "Апострофа": Вовк проти Бандери: навіщо одіозний суддя повернув киянам "Москву"