RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Встановлено небезпечну властивість коронавірусу у норок в Польщі

Виявлений у норок на польській звірофермі коронавірус може передаватися людям і навпаки.

Про це повідомили в прес-службі міністерства сільського господарства і розвитку села Польщі.

Так, зараження норок коронавірусом було виявлено на фермі в Картузькому районі кілька місяців тому. Варіація вірусу, який вразила норок у Польщі, не викликала у тварин генетичних змін, які характерні для британських, південноафриканських або бразильських варіантів вірусу.

Як відомо, про поширення коронавірусу на тваринницьких фермах стало відомо восени минулого року. Так, в Данії вирішили знищити всі 17 мільйонів норок на звірофермах для запобігання поширенню мутованого коронавірусу. У тварин виявили інфекцію, яка поширювалася на людей і сприяла ослаблення здатності до утворення антитіл.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) заявили, що передача COVID-19 серед популяцій норок може призвести до швидкої мутації вірусу, який може стати більш заразним і смертоносним.

Нагадаємо, що нову мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка стрімко поширюється по світу після виявлення вогнища в Данії на фермах з розведення норок, зафіксували також в Греції. Як відомо, крім Данії, випадки коронавірусу норок були зафіксовані в США, Іспанії, Італії, Нідерландах і Швеції.