RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

"Це не провокація, це війна": Кравчук виступив з важливою заявою щодо Донбасу

Припинення вогню на Донбасі під загрозою через дії бойовиків - у разі порушення режиму тиші бійці Збройних сил України (ЗСУ) відкриватимуть вогонь у відповідь.

Про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, повідомляє "Суспільне".

"Якщо вони (бойовики, - "Апостроф") будуть діяти таким чином, відкривати вогонь по наших військових на точках зіткнення, то ми будемо діяти адекватно. Дзеркально. У нас немає іншого виходу. Ми не можемо спостерігати, як вони стріляють, вбивають нас і називають це провокацією. Це не провокація - це війна", - підкреслив він.

За словами Кравчука, вся відповідальність за порушення мирних домовленостей лежить на незаконних збройних угрупованнях, які відмовляються від режиму тиші.

Що зараз відбувається на Донбасі

У штабі ООС вранці у четвер, 4 березня, заявили, що бойовики ігнорують режим припинення вогню і обстрілюють позиції ЗСУ на Донбасі. За минулу добу в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.

У результаті обстрілу кульове поранення отримав український військовослужбовець. Його доставили в лікувальний заклад, де йому надають необхідну медичну допомогу. Стан його здоров'я - задовільний.

На обстріли противника українські захисники відповідали вогнем.

З початку поточної доби, 4 березня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Серед наших воїнів бойових втрат немає. На провокації супротивника воїни відкривали вогонь.

Варто відзначити, що вранці 3 березня бойовики заявили, що отримали "дозвіл" на застосування "попереджувального вогню на знищення" по позиціях Збройних сил України.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі по врегулюванню ситуації на Донбасі Леонід Кравчук назвав такі заяви зривом Мінських домовленостей, а в штабі ООС повідомили, що продовжують дотримуватися режиму тиші.

Читайте також матюкав "Апострофа": Росія загрожує Україні в застосуванні сили: генерал назвав головну небезпеку.