RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Другий день Масляної 2021: що потрібно і не можна робити 9 березня

Другий день Масляної - справжнє свято для молодих людей. Вівторок цього весняного тижня називається "Загравання". Сенс його полягає в тому, що саме в цей день можна спробувати своє щастя і спробувати створити свою сім'ю.

З Масницею 2021! Красиві листівки і кращі привітання у віршах і прозі

У другий день Масляного тижня влаштовуються, так звані, оглядини. Самотні дівчата і хлопці вбираються в свої найкращі вбрання і йдуть шукати свою другу половину. Вони організовують веселі гуляння, де пригощають один одного млинцями. У цей момент вони і обирають собі пару.

Що можна і не можна робити?

Головним на другий день Масляної являються веселощі. Але також в цей день можна подбати про своє здоров'я і про здоров'я своїх близьких. На Загравання прийнято варити трав'яні відвари.

Особливих заборон в цей день немає. Як і в усі інші дні масляного тижня, у вівторок вже не можна їсти м'ясо. Саме тому млинці зазвичай готують з рибою, ікрою, маслом або сиром. Не можна також лихословити і лаятися. Також не можна об'їдатися.

Масляна в цьому році починається 8 березня і триватиме до 14 березня.

Що не можна робити в Масляну

  • Ті, хто дотримується церковних традицій виключають зі свого раціону м'ясо
  • Не можна сваритися з близькими, скандалити і пліткувати
  • Не можна залишати безлад в будинку - він буде панувати цілий рік
  • У перші три дні Масляної можна прати і прибирати в будинку, а от починаючи з четверга - тільки веселитися і святкувати.

Як повідомляв "Апостроф", 8 березня, починалося древнє свято Масляна, що зібрало в собі християнські і язичницькі традиції.