RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Мобільні бригади просто "зашиються": названо головну проблему з вакцинацією Pfizer в Україні

Відповідно до запланованих поставок вакцин від коронавірусу, одна з яких - від компанії Pfizer у кількості 117 тисяч доз - надійде 16 квітня, на українських медиків ляже величезне навантаження, з яким вони можуть не справитися.

Низький градус великий вакцинації: як Україна підготувалася до омріяної Pfizer

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Щоб за місяць використати всі 1,25 мільйона доз, які Україна буде отримувати щомісяця з травня по грудень, медикам щодня необхідно буде робити не менше 40 тисяч щеплень по всій країні. Зараз щодня робиться вдвічі менше, і це вакциною, яка не така "примхлива", як Pfizer. За словами джерела "Апострофа" в Міністерстві охорони здоров'я, мобільні бригади (а лише вони, згідно з дорожною картою, можуть колоти "Комірнаті" - вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer - "Апостроф"), просто "зашиються".

"Мобільні бригади повинні кожен день приїжджати на регіональний склад і отримувати вакцини. Якщо врахувати витрати робочого часу на те, щоб доїхати до складу, час очікування отримання вакцини, час отримання вакцини та оформлення документів, від'їзд на місце щеплення - а мобільних бригад, з урахуванням дорожньої карти до 23 на регіон - то часу на самі щеплення у мобільних бригад не залишається", - зазначив співрозмовник видання в Міністерстві охорони здоров'я.

Якщо ж перший транш "Комірнаті" буде в червні, то щомісяця, щоб встигнути отримати всі вакцини до кінця року, потрібно буде приймати не менше 1,4 мільйонів доз. А це ще більше навантаження на мобільні бригади.

Як повідомляв "Апостроф", через те, що вакцину від коронавірусу виробництва Pfizer необхідно транспортувати і зберігати при температурі від -60 до -80 градусів, в Україні можуть виникнути з нею певні проблеми.