RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Це був навмисний удар: в РНБО порівняли крах літака МАУ в Ірані з катастрофою МН17

Пасажирський літак авіакомпанії МАУ з українцями на борту був навмисне збитий в Ірані в січні 2020 року.

Про це заявив глава РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Globe and Mail.

За його словами, офіційна версія Тегерана про "випадкове" знищення українського Боїнга не відповідає дійсності.

Данілов підкреслив, що Корпус вартових ісламської революції навмисне запустив ракету в літак МАУ і порівняв цю авіакатастрофу зі знищенням Боїнга MH17 в небі над Донбасом.

"Коли Іран стверджує, що це було випадковістю, я не вірю. Це було зроблено навмисне, це була свідома атака", - заявив глава РНБО в спілкуванні з журналістами.

Він також звинуватив Іран в затягуванні розслідування авіакатастрофи і додав, що Тегеран не дозволяє експертам вивчити всі нюанси трагедії.

Більш того, як вважає Олексій Данілов, КВІР навмисне знищив Боїнг МАУ для деескалації конфлікту з США на тлі вбивства бригадного генерала Касема Сулеймані.

"Якщо згадати МН17, який росіяни збили за вказівкою військових, <...> активні військові дії припинилися після цієї катастрофи, оскільки весь світ намагався зрозуміти, що трапилося. Якщо застосувати ту ж логіку до подій 8 січня, це було вбивство Сулеймані, після чого очікувалася тотальна війна. Після знищення літака і вбивства, серед інших, наших громадян, ця тотальна війна перемістилася з першої позиції в списку пріоритетів на десяту", - резюмував він в інтерв'ю.

Також читайте матеріал "Апострофа": Збили, але не заплатили: чому Іран заморозив компенсацію за збитий український "Боїнг".