RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Коронавірус-визволитель: в африканській країні ухвалили несподіване рішення через COVID-19

Влада Зімбабве прийняла рішення звільнити ув'язнених з в'язниць. Це рішення було прийнято на тлі активного поширення коронавируса.

Про це повідомляє AP.

У суботу, 17 квітня близько 400 ув'язнених вийшли на свободу в рамках програми по боротьбі з переповненням в'язниць і обмеженнями у зв'язку з коронавірусом COVID-19. Повідомляється, що в рамках амністії планується звільнити близько трьох тисяч ув'язнених. Всього в'язниці африканської країни вміщають 17 тисяч осіб, але до амністії, яку оголосив президент Еммерсон Мнангагва, в них містилися близько 22 тисячі чоловік.

Вийти на свободу можуть тільки ті, хто був засуджений за невеликі злочини, наприклад, за бійку або шахрайство. Особи, які вчинили вбивство, звинувачуються в державній зраді, торгівлі людьми, насильстві, в тому числі в сексуальному, не мають права на звільнення. Президент також прийняв рішення замінити смертний вирок для деяких ув'язнених на довічне ув'язнення.

За словами президента, амністія може допомогти вирішити багато проблем, вона дозволяє скоротити витрати і загрози поширення коронавіруса COVID-19. Президент додав, що в столичних в'язницях було зареєстровано понад 170 випадків інфікування і один летальний результат.

Як писав "Апостроф" раніше, Південно-Африканська Республіка призупиняє використання вакцини виробництва "AstraZeneca". Препарат виявився неефективним проти нового штаму коронавірусу.