RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скільки коштує провести відпустку на морі в Одесі: калькулятор всіх витрат

У 2021 році українці вдруге проводитимуть свої літні відпустки в умовах пандемії коронавірусу і карантинних обмежень. Тому все частіше наші співвітчизники обирають для свого відпочинку мальовничі місця в Україні, серед яких - один з найпопулярніших і улюблених курортів країни місто Одеса.

"Апостроф" продовжує розповідати про українські курорти і вартість відпочинку на них.

Дорога з Києва до Одеси займе трохи більше 5 годин. В середньому на поїздку власним авто до Одеси з Києва і назад доведеться витратити близько 2,5 тисяч гривень на пальне.

В Одесі для туристів безліч пропозицій оренди житла - від оренди квартири до оренди вілли на березі моря. Ціни коливаються від 500 гривень за добу в однокімнатній квартирі до 5 тисяч гривень за будинок. В середньому оренда житла на 10 днів відпочинку обійдеться в 8-10 тисяч гривень.

Закупити продуктів на 10 діб можна у звичайному супермаркеті на загальну суму близько 5 тисяч гривень. Пообідати у недорогому ресторані не в самому центрі Одеси можна й на 160 гривень з людини, тобто, приблизно за 650 гривень на сім’ю. Витрати на харчування: від 5 до 12 тисяч гривень.

В Одесі багато цікавих музеїв, наприклад музеї археології і літератури. Ціни варіюються від типу вхідного квитка та виставлених експозицій – від 30 до 140 гривень з людини.

Пішохідні тематичні екскурсії з гідами коштують близько 100 гривень з людини, а тури в одеські катакомби вартують 250 гривень за одного.

Загалом розважитись в Одесі можна від 2 000 гривень.

Таким чином, 10 днів відпочинку в Одесі для родини з двох осіб з дитиною обійдуться в 20-27 тисяч гривень.

Раніше "Апостроф" розповідав про відпочинок на курорті Скадовськ, ціни на житло в місті і як добратися до курорту в Херсонській області.