RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Рада заборонила пластикові пакети: названі штрафи за їх використання

Голова парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко розповів які штрафи введуть в торгових мережах за використання пластикових пакетів та навіщо.

Про це він повідомив телеканалу "Україна 24".

У такий спосіб уряд хоче поступово перевести увагу українців з пластикових пакетів на інші матеріали, які не так шкодять середовищу.

"Тобто це тканинні пакети, нехай вони будуть з неекологічних, але багаторазових елементів для використання, щоб переходили на пакети з паперу, для сипучих речовин — на скляні банки. Тобто все, що вільно переробляється", - зазначив Бондаренко.

Так, мінімальний штраф за пластикові пакети для торгових мереж - 1 700 грн, який виписується за безкоштовне розповсюдження таких тар. Вже за торгівлю такими пакетами санкції стають більш суворими: за реалізацію - штраф від 8 500 до 17 тис грн, за повторне таке порушення - від 17 тисяч до 34 тисяч грн.

Раніше "Апостроф" писав, еколог пояснила, що не так з ідеєю заборони пластикових пакетів. За її словами, законопроєкт про заборону розповсюдження пластикових пакетів не вирішує в цілому питання забруднення пластиком і поліетиленом.