RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У скільки обійдеться відпочинок в Туреччині та Албанії: умови в'їзду і ціни

Коронавірус вніс свої корективи у відпочинок українських туристів за кордоном.

"Апостроф" розповідає про відпочинок у Туреччині та Албанії.

Туреччина

Умови в'їзду

Обов'язкові ПЛР-тести для всіх , хто в'їжджає в країну. У Туреччині на пляжі на території готелю можна перебувати і без засобів індивідуального захисту. Однак за його межами потрібно дотримуватися маскового режиму і дотримуватися соціальної дистанції.

Який курорт

Сім'ям туроператори часто пропонують Сіде або Анталію. Для любителям пейзажів - Кемер, однак всі пляжі там галькові. З піщаними - Фетхіє або Аланья. Елітний відпочинок пропонують у Белеку.

Туреччина славиться своїми готелями по системі "все включено". Шведський стіл (під час карантину офіціанти розкладають самі їжу по тарілках) буде навіть в тризірковому готелі і не на першій лінії біля моря, тому підібрати місце проживання буде просто. У Туреччині можна зняти житло самостійно на будь-який смак.

Оренда авто

В середньому оренда транспорту в Туреччині обійдеться від 20 євро на добу. При оренді на тиждень добова ціна знижується.

Албанія

Умови в'їзду

Албанія приймає туристів без ПЛР-тестів і карантинних обмежень. Потрапити в Албанію можна прямим рейсом з Києва або інших міст чартерними рейсами.

Житло та харчування

В Албанії краще бронювати житло за допомогою сервісу booking або airbnb. В середньому оренда кімнати в гостьовому будинку вийде 15 євро з людини в добу. Харчуватися в закладах тут дешевше, ніж в Україні.

Пляжі

Пляжі в Албанії галькові і досить чисті, практично скрізь є лежаки і парасольки. За них треба платити, але недорого, десь 300 лек за два лежака і парасольку (близько 80 гривень). Також можна засмагати і на рушниках.

Албанія дуже красива країна з визначними пам'ятками, краще поїхати своїм ходом і взяти авто в оренду, щоб ближче з нею познайомитися.

Раніше "Апостроф" розповідав, у скільки обійдеться українцю відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах, ціни на дорогу з житлом і цікаві місця.