RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Як позбутися відчуття голоду: дієтолог вказала на важливий момент

Є спосіб трохи схуднути, навіть якщо ви регулярно порушуєте дієти і не маєте можливості постійно займатися фітнесом.

Про це повідомляє РІА "Новости", посилаючись на дієтолога Тетяну Разумовську.

Так, за її словами, під час схуднення дуже важливу роль відіграє сон. Якщо ви систематично відчуваєте недосипання, то в вашому організмі знижений рівень гормону лептину. Цей гормон пригнічує апетит. При цьому гормони посилюють відчуття голоду (грелін, кортизол) виділяються в підвищених кількостях.

"Крім того, надлишок кортизолу призводить, зокрема, до переїдання і збільшення жиру в ділянці живота, тобто в області живота", - додала Разумковская.

Також одну з найважливіших ролей при схудненні грає ваш раціон. У нього потрібно включити більше продуктів, що містять клітковину. Вони нормалізують функціонування шлунково-кишкового тракту і пригнічують почуття голоду. Потрібно приблизно 20-40 г клітковини в день.

"Важливо, щоб у вашому раціоні було достатньо білка - від 1,2 до 1,5 грамів на кілограм ваги. Це можуть бути як молочні продукти, м'ясо, риба та інші морепродукти, яйця, так і рослинний білок: горіхи, бобові, соя . Переваривание білка - довгий процес: ви будете довше відчувати себе ситим. на засвоєння білка організм витрачає більше калорій, ніж на білки або вуглеводи ", - зазначив дієтолог.

Також нещодавно ми писали про прикольних привітання з Днем поцілунку.

Нагадаємо, яку дієту лікарі називають найкориснішою: поради здорового харчування.