RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Чи може стати Крим розсадником небезпечних хвороб в Україні: відповідь експерта

Колишній представник президента України в АРК Борис Бабин розповів чи зможе окупований Крим, де після потопу поширилася дизентерія, холера і лихоманка Крим-Конго, стати розсадником небезпечних інфекцій на підконтрольній Україні території.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Бабина, через те, що півострів тимчасово заблокований від материкової частини України окупантами жорсткими незаконними обмеженнями на в'їзд/виїзд на/з Криму, навряд чи небезпечні інфекції доберуться до підконтрольної Києвом української території.

Більш того, українські туристи перестали масово їздити на півострів, на відміну від деяких любителів гострих відчуттів з Росії. У цьому є і мінус, тому що, на думку колишнього представника президента України в АРК та Севастополі, кримчани не можуть зараз отримати нормальне, необхідне медичне обслуговування.

Другою причиною малоймовірності поширення інфекційних захворювань з півострова на материк України, Бабин вважає відсутність зараження повітряно-крапельним шляхом, а лихоманка Крим-Конго поширюється через кліщів.

"А коронавірус зараз простіше отримати з Росії, оскільки сполучення через україно-російський кордон зараз є більш активним, ніж з окупованим Кримом. Навіть якщо в Криму виникне спалах холери, вона не буде стрімко поширюватися, тому що зараз існують мінімальні санітарно-гігієнічні стандарти. Вона буде локальною і стане проблемою для самого півострова", - додав він.

Нагадаємо, в Криму почали помічати небезпечних комарів. Лікар відповів, чи є небезпека для населення.