RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Захищає серце і піднімає настрій: 7 цікавих фактів про шоколад

Молочний, чорний, білий, з горішками чи родзинками… В різноманітті видів шоколаду кожен з нас має свого фаворита. Окрім насолоди, ці ласощі ще й несуть користь для здоров'я.

Сім цікавих фактів про шоколад опублікувало видання Healthline.

  1. Чорний шоколад містить 50-90% какао-порошку, молочний – приблизно 10-50%, а білий - не містить його взагалі. До складу всіх видів шоколаду входить олія какао. Ціна шоколаду залежить від його кількості в готовому продукті - чим його більше, тим вища вартість. До дешевого шоколаду можуть додавати жири, олії та інші домішки.
  2. Флавоноли, що містяться у какао-порошку, покращують кровотік та знижують артеріальний тиск. Таким чином чорний шоколад захищає серце. Також ці ласощі можуть зменшити ризик виникнення діабету.
  3. На думку медиків, дитячі “червоні щічки” - це не алергія, а прояв дерматиту, а шоколад та какао взагалі не викликають алергію. Але все одно варто пам'ятати, що все добре в міру.
  4. Відомо, що споживання шоколаду викликає приємні відчуття. Він стимулює вироблення в організмі таких важливих гормонів, як дофамін, серотонін та ендорфіни та може зменшувати депресивні симптоми.
  5. Виявилося, що жінкам, які годують грудьми, можна їсти шоколад, бо гарний настрій ще нікому не шкодив, а грудне молоко виробляється не у шлунку, а в молочній залозі.
  6. При діабеті краще з'їсти небагато чорного шоколаду замість “діабетичного”, бо “спеціальний” шоколад для діабетиків може містити жири та калорії як і звичайний та підвищувати рівень глюкози в крові. Це питання варто обговорити зі своїм лікарем.
  7. Потрібно пам’ятати про високу калорійність цих ласощів. Тому не вживайте його над міру.
  8. Також слід звертати увагу на склад та обирати продукт з вмістом какао 70% і більше, у якому відсутні “зайві” інгредієнти: жири, олії, цукор тощо.

Раніше ми писали про нові екзотичні ласощі, що стали хітом в США. Це - цикади в шоколаді.