Молочний, чорний, білий, з горішками чи родзинками… В різноманітті видів шоколаду кожен з нас має свого фаворита. Окрім насолоди, ці ласощі ще й несуть користь для здоров'я.
Сім цікавих фактів про шоколад опублікувало видання Healthline.
- Чорний шоколад містить 50-90% какао-порошку, молочний – приблизно 10-50%, а білий - не містить його взагалі. До складу всіх видів шоколаду входить олія какао. Ціна шоколаду залежить від його кількості в готовому продукті - чим його більше, тим вища вартість. До дешевого шоколаду можуть додавати жири, олії та інші домішки.
- Флавоноли, що містяться у какао-порошку, покращують кровотік та знижують артеріальний тиск. Таким чином чорний шоколад захищає серце. Також ці ласощі можуть зменшити ризик виникнення діабету.
- На думку медиків, дитячі “червоні щічки” - це не алергія, а прояв дерматиту, а шоколад та какао взагалі не викликають алергію. Але все одно варто пам'ятати, що все добре в міру.
- Відомо, що споживання шоколаду викликає приємні відчуття. Він стимулює вироблення в організмі таких важливих гормонів, як дофамін, серотонін та ендорфіни та може зменшувати депресивні симптоми.
- Виявилося, що жінкам, які годують грудьми, можна їсти шоколад, бо гарний настрій ще нікому не шкодив, а грудне молоко виробляється не у шлунку, а в молочній залозі.
- При діабеті краще з'їсти небагато чорного шоколаду замість “діабетичного”, бо “спеціальний” шоколад для діабетиків може містити жири та калорії як і звичайний та підвищувати рівень глюкози в крові. Це питання варто обговорити зі своїм лікарем.
- Потрібно пам’ятати про високу калорійність цих ласощів. Тому не вживайте його над міру.
- Також слід звертати увагу на склад та обирати продукт з вмістом какао 70% і більше, у якому відсутні “зайві” інгредієнти: жири, олії, цукор тощо.
Раніше ми писали про нові екзотичні ласощі, що стали хітом в США. Це - цикади в шоколаді.