RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не такі вже й небезпечні? У Бердянську журналістам приготували страви з медуз, відео

Журналісти наїлися медуз, які окупували узбережжя Азова та атакують туристів на пляжах. "Кришталеве" м'ясо порівняли з желе з морської води.

Про це пише pro.berdiansk.biz

В Азовському морі мешкають два види медуз, які придатні для споживання в їжу - аурелія і корнерот. Однак українці майже не їдять цих морських тварин.

Відзначається, що в країнах Азії медуз використовують в харчовій промисловості. Особливо вони корисні людям, що страждають від гіпертонії, через високий вміст амінокислот.

Для використання в їжу морських тварин слід вимочити до стану "пластин". Важливо вивести з м'яса медуз всі стрікательні клітини та токсичні речовини.

Шеф-кухар "Happy Place" Микита Смаковській готував салат з медузою по-китайськи та тартар з медузи з французької заправкою за авторськими рецептами.

Журналісти поділилися відчуттями від екзотичного продукту. Вони відзначили, що м'ясо медуз не має яскраво-вираженого смаку, і порівняли його з желе з морської води.

Раніше ми писали, що за словами гідробіологів, медуз можна використовувати в промисловості. Щороку світовий улов медуз становить приблизно 300-320 тисяч тонн.