RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києві актора і викладача топ-університету звинуватили в домаганнях: всі подробиці

Сценарист Богдан Панкрухин (Ірвін) опублікував історії двох жертв сексуального домагання актора і викладача Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого Володимира Талашко.

Про це пише Wonder Україна.

Талашко - народний артист України, знявся у відомому фільмі "В бій ідуть лише старики". Має звання доцента, викладає на кафедрі режисури телебачення КНУТКіТ. У 2021 році йому виповнилося 75 років.

Панкрухин розповів, що йому стало відомо про домагання Талашка щодо студенток і абітурієнток ВНЗ.

"Робить він це вже протягом понад 20 років і працює практично за однією схемою", - заявив сценарист.

Жінки, які зазнали домаганням викладача, повідомили Панкрухіна, що народний артист запрошував їх до себе додому нібито для репетиції або прослуховування, де фотографував і домагався їх.

Відзначається, що сценарист опублікував дві неанонімні історії, після чого йому стали надходити повідомлення від інших дівчат, які мали подібний досвід з Талашком.

Першою розповіла свою історію Юлія Бірзул. За її словами, вона познайомилася з викладачем КНУТКіТ на фестивалі, Тоді він пообіцяв їй допомогти з вступом. Через два роки дівчина зателефонувала Талашку, і він зустрів її на вокзалі, звідки відвіз до себе додому.

Під час прослуховування її програми, він став її фотографувати, а після приставати. Дівчина прикинулася, що втратила свідомість, але це їй не допомогло. У підсумку вона повернулася додому і навіть дякувала йому в телефонній розмові, щоб її мати ні про що не здогадалася.

Другу жертву харасменту Вікторію Муштей народний артист запропонував підвезти до метро, але в результаті вона опинилася у нього вдома. Спочатку Талашко напоїв дівчину коньяком, а після став фотографувати. Коли викладач поліз цілуватися і намагався її погладити, Муштей викликала таксі та втекла.

На домагання з боку 75-річного народного артиста вже поскаржилися Юлія Бірзул, актриси Вікторія Муштей та Анастасія Вергелес, журналістка Ірина Сампан, режисер Ірина Цілик.

Виконуюча обов'язки КНУТКіТ Галина Миленька розповіла, що нічого не знала про подібні факти та зараз не впевнена в правдивості звинувачень, бо в історіях є нестиковки, а Талашко все категорично заперечує.

"Зараз ми обговорюємо створення робочої комісії для з'ясування фактів, викладених в цьому пості. Можливо, на час проведення цього розслідування Талашка на певний час відстороненять від виконання обов'язків, якщо так вирішить ця комісія", - заявила вона.

У разі підтвердження фактів домагання Володимира Талашка може бути звільненено.

Раніше ми писали, що відомий актор відповів на звинувачення в домаганнях до студенток.