RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Як студенти в Україні будуть вчитися з 1 вересня: всі подробиці

Частині українських студентів доведеться повернутися до аудиторій з 1 вересня.

Про це пише видання АСС.

Студенти Чернівецького національного університету та Буковинського державного медичного університету з 1 вересня будуть вчитися в онлайн-режимі - в аудиторіях.

За словами місцевих чиновників, деякі вузи в Чернівецькій області активно готуються до очного навчального процесу, проте ситуація може змінитися через зростання числа заражень COVID-19.

Як пише видання "Львівський портал", з 1 вересня до очного навчання повертається і більшість навчальних закладів Львова. Тільки у Львівському медуніверситеті студентам буде доступно два формати - очне і оффлайн.

У разі, якщо один зі студентів заразитися COVID-19, то вся група піде на самоізоляцію і буде тимчасово вчитися дистанційно.

У Києві швидко поширюються чутки про продовження навчання у вузах в дистанційному форматі. Однак, цю інформацію поки офіційно не можуть підтвердити керівництво навчальних закладів.

У НАУ поки не знають, як будуть приймати студентів з 1 вересня, оскільки офіційного наказу про формат навчання не було.

У Київському національному економічному університеті ім. В. Гетьмана також чули чутки про можливість дистанційного навчання з 1 вересня. Офіційну інформацію про формат навчання керівництво вузу пообіцяло опублікувати на порталі університету.

Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського попередив, що рішення про перехід на очне/офлайн навчання може з'явитися під 1 вересня.

А ось в Харкові вузи готуються до очного навчання студентів. Наприклад, в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна підтвердили, що готуються до очної форми навчання, хоча розпорядження ректора ще не було.

Змішаний варіант навчання пропонують в Києво-Могилянській академії - таку ініціативу пропонують впровадити для студентів перших курсів.

Глава Міносвіти Сергій Шкарлет напередодні 1 вересня попередив, що невакцинованих студентів не мають права не пускати до гуртожитку. За його словами, на сьогоднішній день не існує законних підстав відмовляти таким студентам в поселенні.

Раніше ми розповідали, що в МОН оцінили ймовірність "дистанційки" в школах України з 1 вересня.