RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Розраховуйте на себе: екс-міністр дав незвичайну пораду українцям щодо пенсій, відео

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов порадив українцям самостійно піклуватися про свою старість, розраховувати на себе і вже зараз починати відкладати гроші.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, головна причина, по якій в майбутньому в Україні виникнуть великі проблеми з виплатою пенсій - в демографічній ситуації.

"Для кожної людини і сім'ї бажано, щоб держава стала кращою, бажано, щоб пенсійна реформа була зроблена. І з часом це буде зроблено. Але через демографічну проблему це не буде зроблено за рік або два - це буде за багато років. Тому кожна людина повинна розраховувати на себе і відкладати і зберігати хоча б 3-5% ", - сказав Милованов.

Він закликав українців бути відповідальними, розраховувати на себе і при можливості відкладати гроші. Милованов також звинуватив у безвідповідальності політиків.

"Ви, політики, говорите: ні, не накопичуйте, нехай держава забезпечить. І в цьому ваша безвідповідальність", - заявив екс-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", міністр фінансів України Сергій Марченко нещодавно заявив, що ті, кому сьогодні 40 років, можуть взагалі залишитися без пенсії, якщо у них немає власних накопичень у недержавному пенсійному фонді.