RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Бояться накликати біду: в окупованому Донецьку чекають сплеску захворюваності ковідом

У Донецьку очікують сплеск коронавірусу , як тільки температура повітря ще трохи впаде.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Люди хворіють на сотні, помирають десятками: як COVID-19 окупує ОРДЛО

"Зараз у нас вогкість, +10 градусів, туман... Не хочу накликати біду, але до весни нам буде важко, - прогнозує донеччанин Юрій. - З таким ставленням до справи, з відсутністю доступних тестів та вакцин, говорити про якусь протидію коронавірусу нам не доводиться".

Загалом, як кажуть донеччани, ситуація – на краєчку. Поступово наростає загальний психоз – немає вакцини, немає ліків, а кількість заражених і тяжкохворих на ковід зростає. Росія сама не справляється зі своїми хворими, що їй до квазіреспублік. Поки північний сусід годує ОРДО та ОРЛО обіцянками дати у листопаді трішки вакцини, але все це виглядає нереальним. Та й попередні незначні партії взагалі прибули на окуповані території практично нелегально, в РФ відхрещувалися від того, що відправляють "Супутник" "наліво". Тому й вакцинація в Донецьку йшла повільно – щеплюватися контрафактною вакциною поспішали мало людей.

В Україні минулої доби, 7 листопада, зафіксовано 13068нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей - 790, медпрацівників - 145).