RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пацієнтів розміщували навіть у їдальні: українець розповів про жахіття ковідної лікарні

Житель Дніпра розповів про свій кошмарний досвід лікування від коронавірусу в місцевій лікарні.

Подробицями він поділився із виданням "Наше місто".

За словами Максима Карпенка, він три тижні провів у ковід-відділенні міської лікарні №9. Він разом з іншими пацієнтами лежав у їдальні – місць у палатах просто не вистачило.

"Той жах, який я відчував у перші дні перебування в ковід-відділенні, був за гранню. Лежимо в їдальні всі разом, чоловіки, жінки, які тільки надійшли, ті, що вже майже вилікувалися. Включили опалення, яке так шпарить, що дихати ще важче, рятує тільки кисень. Персонал, якому безмежно вдячний, працює на розрив. У першу ніч померло троє людей. Розумію, що це не сон, а реальність, в якій я перебуваю. Думки плутаються. Страшно", - сказав дніпрянин.

Примітно, що чоловік, який до хвороби не довіряв вакцинам від коронавірусу, планує зробити щеплення, коли рівень антитіл після хвороби знизиться.

"Наразі багато суперечок – прищеплюватися чи ні! Ось те, що я побачив і почув, коли лежав у ковід-відділенні: 99% хворих – це нещеплені люди у віці 50+, у яких є супутні захворювання. Так, був один дідусь, який захворів через півроку після щеплення (CoronaVac), але він легко переніс ковід. Ось така сумна статистика. Робіть висновки самі, нікого не хочу переконувати, але через півроку я вакцинуюсь", - додав він.

Раніше ми писали, що на Україну може чекати новий пік заражень коронавірусом.