RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні закриватимуть пологові відділення: хто потрапить під скорочення у 2022 році

В Україні падає народжуваність, наступного року закриється близько 70 пологових відділень по всій країні. Йдеться про ті, де народжується менше 150 дітей на рік.

Про це повідомляє ТСН.

У 2022 році почне діяти нова норма Національної служби здоров'я: роботу продовжать лише ті відділення, де приймають понад 150 пологів на рік. Це має допомогти знизити смертність серед новонароджених, оскільки через невелику кількість пологів у медиків недостатньо практики та досвіду.

"Це за собою спричиняє дуже багато помилок професійного характеру. У регіонах потрібно залишати (медзаклади, - "Апостроф") десь 300 пологів і більше на рік", - зазначила голова асоціації неонатологів Тетяна Знаменська.

На сьогоднішній день під загрозою закриття опинилися 70 пологових відділень.

"З цих 70 — 30 мають менше 50 пологів на рік. Ми не говоримо про пологові будинки. Ми говоримо про пологові відділення в лікарнях", — уточнила голова НСЗУ Наталія Гусак.

Як повідомляв "Апостроф", директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова заявила, що найсерйознішим чинником бідності в Україні є народження другої дитини. При цьому сім'ї з двома-трьома дітьми живуть набагато бідніше за пенсіонерів.