RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Доплати для українських вчителів з 1 січня: за що платитимуть, а за що – ні

З 1 січня 2022 року за окремими видами освітньої діяльності в школах буде встановлено підвищення посадових окладів і доплат.

Про це пише портал "Все освіта".

В Україні встановили 10% доплати вчителям, викладачам та іншим працівникам навчальних закладів, які відповідають за ведення шкільного вебсайту.

Як каже освітній омбудсмен Сергій Горбачов, що ведення сайту навчального закладу є окремим значним обсягом роботи, який потребує часу та ресурсу. Таким чином, за таку роботу відповідальні працівники отримуватимуть доплату.

Також багато навчальних закладів, крім вебсайту, ведуть сторінки шкіл у соціальних мережах та інших ресурсах, створюють електронні класні журнали та щоденники. Горбачов зазначив, що доплати педагогам, які ведуть сторінки в соцмережах та інших ресурсах, не передбачено.

"Питання ведення електронних журналів та щоденників і відповідно подвійного навантаження на педагогів дуже гостре. Його потрібно вирішувати. Тому, як освітній омбудсмен, ініціюватиму зміни в законодавстві щодо вирішення важливого питання", – зазначив омбудсмен.

Він додав, що ця робота не відповідає трудовим функціям вчителів.

Тому потрібен фахівець, який має робити таке:

  • наповнювати та підтримувати роботу сайту;
  • налаштовувати системи та все необхідне для організації дистанційного та змішаного навчання;
  • налаштовувати системи електронних класних журналів та щоденників та постійно вносити в них дані;
  • організовувати діловодство в електронній формі, що дозволить зменшити забюрократизованість процесів внутрішнього документообігу навчальних закладів.

"Сподіваємося, що згодом спільними зусиллями у навчальних закладах на державному рівні буде запроваджено цю посаду", - завершив він.

Нагадаємо, що у 2022 році запрацюють зміни у податку на розкіш та нові штрафи для українських водіїв.