RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Якщо вибори відбулися з порушеннями - міністерство повинне розбиратися": нардеп про ситуацію в Могилянці

27 січня у Києво-Могилянській академії відбувся другий тур виборів, під час яких з дільниці вкрали одну зі скриньок для бюлетенів. За кілька годин її знайшла поліція та повернула, однак уже з пошкодженим дном.

Перш ніж визнавати вибори такими, що відбулися або не визнавати їх, Міносвіти зобов’язане з цими порушеннями розібратися, вважає нардеп, член освітнього комітету ВР Сергій Колебошин.

"Я не знаю достеменно, які були порушення й на скільки вони були серйозні. Загалом, якщо хочете, то лише таке вам скажу: якщо вибори відбулися з порушеннями норм законодавства - то будь-яке міністерство повинне з цим розбиратися, не залежно від того - це вибори в Могилянці чи ні. Якщо є порушення - з ними треба працювати", - сказав він.

Попри наявність кримінального провадження за фактом викрадення скриньки, виборча комісія врахувала усі бюлетені: і ті що виносилися за межі дільниці невідомими, зокрема.

В НаУКМА, у неділю, зробили з цього приводу свої заяви і студентство, і Наглядова рада академії. В них представники вишу стверджують, що буцімто інцидент з викраденням скриньок не заважає призначити їм президента.

Як йшлося у заяві кандидата на посаду президента Могилянки Олександри Гуменної, факти пошкодження скриньок та бюлетенів є порушенням, що вказують на недотримання ст.42 ЗУ "Про вищу освіту".

Кандидат на посаду президента НаУМКА Сергій Квіт за даними виборчої комісії набрав у другому турі на 44 голоси більше Гуменної.

Це була п’ята спроба академії обрати собі керівника. Враховуючи допущені порушення виборчого процесу, викладачі НаУКМА розуміють достатність підстав не визнати ці вибори, а тому вже пропонують організувати збори академічної спільноти з метою підготовки до шостих виборів.