RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Бойня в Днепре: прокуратура завела уголовное дело против копов

Проти поліцейських відкрили кримінальне провадження за оприлюднення в інтернеті відео розстрілу військовослужбовців, влаштованого нацгвардійцем Артемієм Рябчуком у Дніпрі 27 січня. Відео моменту розстрілу доступне за посиланням.

Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності заявив заступник генерального прокурора Максим Якубовський, передає Укрінформ.

"Було зареєстровано окремо кримінальне провадження за статтею 387 ККУ щодо розголошення даних досудового розслідування, за цими фактами (оприлюднення відео з моментом розстрілу осіб Рябчуком, – ред.)", - прокоментував заступник генпрокурора.

Якубовський висловив вдячність керівнику Нацполіції Ігорю Клименку за те, що Офісу генпрокурора для супроводження в цьому питанні одразу виділили фахівців підрозділу внутрішньої безпеки Нацполіції.

"Є окремі слідчі, які займаються цими епізодами – а там кілька епізодів, які зараз розслідуються. Зокрема, і тим, що було сказано, - щодо розповсюдженого відео (з моментом стрілянини – ред.). І окремо у нас також є епізод, який у цьому провадженні розслідується, - це дії співробітника поліції, який незаконно, у порушення вимог закону, цинічно абсолютно, з порушенням права на захист, здійснював допит затриманого, на місці, під камери, що взагалі не може бути апріорі", - підкреслив Якубовський.

Також він наголосив, що витік цього відео міг статися за сприяння працівників Нацполіції, хто конкретно – буде, я сподіваюся, встановлено у результаті розслідування".

Раніше "Апостроф" повідомляв про інформацію, якою поділились поранені у Дніпрі нацгвардійці.