RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Блокади українських портів немає: у Чорному морі знайдено обхідний маршрут, карта

Український корабель зумів безперешкодно вийти з порту в Чорне море на тлі оголошених Росією "навчань" у цій акваторії.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співвласник терміналу Neptune Андрій Ставніцер.

Корабель MV Melia класу Panamax з дедвейтом 76.225mt та осадкою 12,85 м вийшов з порту Южне на Одещині та безперешкодно пройшов додатковим коридором. На підтвердження своїх слів, Ставніцер опублікував карту маршруту корабля.

Фото: Facebook / Stavnitser Andrey

Як зазначає Ставніцер, альтернативні глибоководні шляхи для українських кораблів вдалося знайти за допомогою Міністерства інфраструктури України. Також він додав, що найближчим часом державне підприємство "Держгідрографія" зробить офіційне повідомлення про підтвердження глибин - у ньому також буде сказано про те, що українські морські порти можуть працювати у штатному режимі.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до міжнародної спільноти з проханням обмежити можливість заходу російських кораблів у світові порти у відповідь на блокаду, яку країна-агресор організовує в Азовському та Чорному морях, прикриваючись навчаннями.

Пізніше управління навігації та океанографії Міністерства оборони РФ повідомило про скасування перекриття району Азовського моря на північ від Керченської протоки, який мав бути заблокований під приводом навчань.