RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Чекають на масові згвалтування та пограбування: росіяни "гостинно" відреагували на "евакуацію" жителів Донбасу

Жителів окупованого Донбасу, яких "екстренно евакуювали" до Росії, там ніхто не чекає - жителі Ростова вороже відреагували на це рішення влади.

Про це написав у своєму Telegram-каналі блогер Денис Казанський.

Він опублікував скріни коментарів мешканців Ростова у соцмережах. У кращому разі мешканців ОРДЛО пропонують розмістити у порожніх селах та занедбаних хуторах під Ростовом. У словах місцевих жителів прозирає неприкрита ворожість, тих, хто евакуюються, називають "збродом" та "нахлібниками".

"Ну чекаємо масових згвалтувань, грабежів тощо. На що ще чекати від сепаратистів?", "У Сибір везіть, нехай там пашуть і відпрацьовують свій хліб. А не на халяву жити, як вони всі звикли ", - пишуть росіяни.

Як зазначив Денис Казанський, хоча часто можна почути, що в Україні нібито погано ставляться до переселенців з Донбасу, але такого немає в жодній українській групі в соцмережах.

"Ані кияни, ані львів'яни, ані жителі інших регіонів України ніколи не писали про переселенців із такою одностайною ненавистю", - пише блогер.

Як повідомляв "Апостроф", за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, жителі окупованої частини Донбасу, яких "екстренно евакуювали" до Росії, почали повертатися додому.